Kayıtlı ol! Güvende ol!

ANASAYFAYA GERI DÖN

Kayıtlı ol! Güvende ol!

50 işçinin çalıştığı bir atölyede ustabaşı olarak çalışmaktayım. Yıllardır tekstil alanında çalıştığım için elimden her iş gelmektedir. Bu sebeple, atölyenin içerisinde bulunan her işe koşturmaktayım. Çalışma arkadaşlarım ile uyum içerisinde çalışmaktayım. Yabancı çalışan sayısı atölyemizde çok az, ağırlıklı olarak Türk vatandaşlarının çalıştığı bir atölye. Atölyede her şey yolunda olmasına karşın tek sorunumuz çalışma iznimizin olmamasıydı. İşverenimiz şimdiye kadar atölyede yabancı uyruklu personel çalıştırmadığı için çalışma iznine ilişkin bir bilgiye maalesef sahip değildi.

Kendisine yabancı uyruklu işçilerin çalışma iznine sahip olarak çalışması gerektiğini, hem işyerinin hem de bizlerin haklarını korumak anlamında önemli olduğunu anlatarak çalışma izni talebinde bulundum. Araştırma yapıp beni bilgilendireceğini söyledi. İşverenim, bünyesinde Suriyeli kayıtlı işçilerin çalıştığı bir atölye ile iletişim kurduğunu ve Mülteci Destek Derneği’nin İşçi Destek Merkezi isimli bir projesinin bu konularda danışmanlık desteği sağladığını öğrendiğini ve benim de iletişime geçebileceğimi söyledi. Bunun üzerine iletişim bilgilerini alarak İşçi Destek Merkezi’ne yazdım. Çalışma izni başvuru sürecine ilişkin bilgi almak istediğimi belirttim. Çalışma izni başvuru sürecini detaylı bir şekilde anlattıktan sonra tarafıma Türkçe ve Arapça dillerinde kolaylaştırıcı çalışma izni başvuru rehberleri gönderdiler. İşverenim ile tüm bilgileri paylaştım. Benim ve diğer Suriyeli arkadaşım için çalışma iznine başvuruldu. 1 ay kadar bekleyişimiz olumlu neticelendi ve çalışma iznimiz çıktı.

Haftalık aramalar yaparak tüm aşamaları takip eden ve destek olan Mülteci Destek Derneği – İşçi Destek Merkezi Projesi çalışanlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.