İnsan Önemsendiğini Hissediyor

ANASAYFAYA GERI DÖN

İnsan Önemsendiğini Hissediyor

Erkek iç giyim üretimi yapan bir atölyede çalışma iznim ve sigortam olmadan çalışmaktaydım. Çalışmış olduğum dönem içerisinde işlerin düşük olması gerekçesiyle maaşıma zam alamamıştım. Ancak işimden memnun olduğum için işten ayrılmayı hiç düşünmedim. İşverenim iyi birisiydi, çalışma izni çıkaracağını ve işlerin düzelmesi durumunda zam yapacağını söylüyordu. İşlerin artış göstermemesi sebebiyle işverenime zam, çalışma izni ve sigorta konusunda ısrarcı olamıyordum. Fakat her geçen gün benim için dezavantaj oluşturuyordu. Haklarımın neler olduğunu bilmediğim için işverenim ile nasıl konuşmam gerektiğini de bilmiyordum.

Aylar sonra MUDEM İşçi Destek Merkezi’nden haberim oldu. İnternet sitelerindeki “destek al” bölümüne başvurdum. Yaşadığım sorunları tek tek kendilerine anlattım. Öncelikle bana kayıtsız çalışmanın dezavantajlarını anlattılar. Çalışma izni başvuru süreci hakkında bilgi verdiler. Ayrıca en büyük sorunum olan ücret konusunda ayrıntılı bir şekilde danışmanlık verdiler.

Onlardan öğrendiklerimden sonra işverenimden görüşme talebinde bulundum. İşçi Destek Merkezi’nden haklarım hakkında öğrendiğim bilgileri işverenime aktardım ve öncelikli olarak maaşıma zam yapmasını talep ettim. İşverenim söylediklerimi sabırla dinledi. Ücretimde artış yapacağının sözünü verdi. Verdiği sözü tuttu. Maaşımı zamlı olarak almıştım. Şimdi sırada çalışma izni ve sigortamın çıkarılması vardı. Geçen sürede MUDEM İşçi Destek Merkezi danışmanları benimle iletişime geçerek, yaşadığım sorunların çözüme ulaşıp ulaşmadığını sorarak yapmam gerekenler hakkında devamlı danışmanlık sağladılar. Açıkçası beni bir daha aramayacaklarını düşünmüştüm. Yeniden aramaları, halimi hatırımı sormaları ve süreç hakkında bilgi almaları beni çok mutlu etti. Zam sorununun çözüldüğünü fakat çalışma iznim için henüz bir başvuru yapılmadığını aktardım. Yeniden işverenim ile görüşmemi, başvuru süreci hakkında eğer işverenimin bilgisi yoksa İşçi Destek Merkezi danışmanlarının işverenim ile iletişim kurarak süreci anlatabileceklerini söylediler. Tekrar işverenim ile görüşmeye gittim. İşverenim ve diğer sorumlularım çalışma iznine nasıl başvuru yapılacağını bilmediklerini, destek olacak birilerini bulmamı söylediler. Bunun üzerine İşçi Destek Merkezi ile iletişime geçerek, sorumlularıma başvuru sürecini anlatmalarını rica ettim.

İşçi Destek Merkezi sayesinde şuan çalışma izni ve sigortaya sahip bir şekilde çalışıyorum. Haklarımı öğrendim. Çalışma arkadaşlarıma öğrendiğim bilgileri aktardım ki onların da bilgisi olsun. İnsanın haklarını alması ve önemsendiğini hissetmesi çok güzel. Tüm destekler için MUDEM İşçi Destek Merkezi’ne teşekkür ediyorum.