Başarıya Giden Yol

ANASAYFAYA GERI DÖN

Başarıya Giden Yol

Kayıtsız olarak çalışmanın birçok risk oluşturduğunu biliyorum. Birçok yabancı çalışan kayıt dışı çalıştıklarında daha fazla ücret aldıklarını söyleyerek çalışma izni çıkarılmasını istemiyor. Fakat kendilerine ceza yazılıyor, işverenleri haklarını vermediğinde kendilerini savunamıyorlar. Bundan dolayı, ceza ödememek ve haklarımı alabilmek için işverenimden sürekli çalışma izni için başvurmasını istedim.

İşyeri yetkililerimiz çalışma izni başvuru sürecini bilmedikleri için uğraşmak istemiyorlardı. Kendileri ile konuştuğum zaman nasıl başvuru yapıldığını öğrenip gelmemi söylüyorlardı. Ben de internette araştırma yaparken MUDEM İşçi Destek Merkezi’nin çevirisini yaptığı Arapça dilinde olan ve çalışma izni sürecini anlatan yazısını buldum. Ayrıntılı bilgi almak için sitelerinde bulunan “destek al” bölümünden başvuru yaptım. Benimle iletişim kurduklarında kendilerine başvuru süreci hakkında tüm ayrıntıları ve ihtiyaç duymam durumunda işverenim ile görüşüp görüşemeyeceklerini sordum. İşçi Destek Merkezi danışmanı her zaman destek olabileceklerini söyledi. İşverenim ile görüştüm, sonrasında bir kez de MUDEM İşçi Destek Merkeziyle iletişime geçmesini sağladım. Adım adım çalışma izni başvuru süreci, harçlar, otomasyon sistemi hakkında ayrıntılı bilgi vererek telefonuma gerekli tüm dokümanları ve site bilgilerini gönderdiler.

Sağlamış oldukları destekler işyeri yetkililerinin başvuru yapma sürecini kolaylaştırdı. Benim adıma çalışma izni başvurusunda bulundular ve kısa bir süre sonra iznim onaylandı. Kayıtlı çalıştığım için kendimi daha rahat hissediyorum. MUDEM İşçi Destek Merkezi ailesine tüm destekleri için teşekkür ediyorum.